ych..

ych..
Powered By Blogger

joi, 9 decembrie 2010

dincolo de bine, dincoace de rau.....despre iubire

O carte, pe care tot omul normal trebuie sa o citeasca. Am sa-mi permit sa spicuiesc cateva fragmente din aceasta carte, pe care am citit-o cu mare drag, sperand ca autoarele ei sa nu sa supere pe mine.Promit sa citesc, tot ce vor scrie doamnele respective, in speranta ca ma vor ierta ptr. asta...va respect !

Despartirea cu inima usoara sau toleranta ?

Despartirea face parte din conditia umana.Psihologii folosesc pentru despartire termenul separare, un termen neutru, fara rezonanta emotionala.Cuvantul despartire se asociaza imediat cu un sentiment de tristete, nostalgie, amaraciune, ca si cum orice despartire este similara cu un esec. Despartire, separare, indiferent cum am spune, nu inseamna abandon. Abandonul este similar cu parasirea. Orice separare fizica- lipsa contactului fizic direct, a prezentei fizice- are obligatoriu o componenta psihologica.
....................................................................................
Pentru despartirea parintilor de copii, in sensul fizic al cuvantului, a aparut, atunci cand parintii sufera nemasurat de mult, nesanatos , din cauza acestei separari, un sindrom cere se numeste" sindromul cuibului gol "...
Separarea poate avea, insa si consecinte pozitive.Atunci cand intre iubiti sau soti apar conflicte si tensiuni, nemultumiri pe care ei, formand un cuplu, nu le pot depasi, separarea este solutia facila care salveaza o parte sau ambele parti ale cuplului.Gelozia face viata un calvar daca depaseste anumite limite. In mici doze , ea flateaza partenerul care vede in gelozie un semn al iubirii si dorinta de a nu fi parasit.Psihologii, preocupati de longevitatea relatiilor in cuplu, mentioneaza faptul ca despartirile se produc astazi mai usor, cu un consum psihologic net inferior celui din trecut.Cand dorinta dispare si dragostea se ofileste, divortul desvaluie secretul acestei duble deziluzii.Astazi oamenii divorteaza mai des si se recasatoresc mai rar.Dar, cu toate ca imaginea unei persoane divortate nu mai este acoperita de rusine, divortul este perceput drept comfirmarea unui esec.
.....................................................................................
voi continua....Aurora Liiceanu si Alice Nastase...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu