ych..

ych..
Powered By Blogger

luni, 1 noiembrie 2010

Lemuridae...



Citeam despre primate, despre lemuri (Lemuriformes)Sunt maimuțe cu coadă care fac parte din ordinul primatelor mai demult fiind considerate maimuțe inferioare. Morfologic, animalele au forme și dimensiuni diferite, caractere comune generale fiind modul de viață, cele mai multe dintre ele sunt arboricole și ca mod de hrănire consumă hrană vegetală sau sunt omnivore.


O asemanare perfecta cu aceasta specie din care facem noi parte. Poate ca am depasit stadiul de primata, dar suntem asemanatori prin multe similitudini. Suntem homo sapiens sau cine stie probabil suntem putin mai inteligenti decat primatele.Traim in familii si dominam grupul, sau suntem dominati de lider. Exact precum primatele suntem obligati sa tinem la distanta de grupul nostru celelalte specii, sa izolam grupul de primejdiile exterioare.Daca un membru al grupului este alungat, ceilalti din grup sunt nevoiti sa il dusmaneasca, evantual sa-l indeparteze daca incearca sa se apropie. Daca liderul grupului este alungat, urmatorul lider este ales din categoria primului lider.De obicei femela indeparteaza masculul, declarandu-se lider.Este putin complicat pana se stabilizeaza dar imediat gaseste alt mascul sa-i vaneze.De obicei, femala in perioada cresterii puilor sta in locuri ferite de primejdii si asteapta masculul cu hrana. Se intampla in multe cazuri, sa apara alti masculi sa dea tarcoale grupului si femela sa-l accepte.Dupa cresterea puilor, ei sunt invatati sa supravietuiasca, sa descurce singuri intre celelalte primate si pleaca din grup, formandu-si fiecare grupul lui.Prin natura lor, din acest stadiu de primata, femelele au nevoie de protectia masculului de siguranta grupului si sunt dispuse la sacrificarea puilor si a grupului, renuntand uneori la grup pentru aceasta siguranta.Sunt si specii de primate care se descurca singure, inadaptabile si ne agreeate de nici un grup, care sunt nascute si abandonate de femela sau parasite de mici. Aceste specii se adapteaza la maturitate, se ataseaza de un grup, chiar din alta specie pentru ajutor.


Probabil ca suntem niste primate, probabil ca aceste similitudini au la baza natura animala, sau lipsa de inteligenta. Probabil ca doar o parte din ele sunt asemanari adevarate, cert este ca suntem si ne tragem din maimute, chiar daca am evoluat putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu