ych..

ych..
Powered By Blogger

joi, 6 mai 2010

cainii...dar oamenii?





Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, a anunţat astăzi că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre care se află cea a eutanasierii câinilor grav bolnavi, a celor agresivi şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile de când ajung în adăposturi.


OARE..? oamenii sunt mai putini agresivi,mai putin grav bolnavi sau sunt domestici?
oare ne simtim ...cu stapan,cu tutore?

Cand fiul meu ,a venit pe lume...am pus problema cainelui,care oricum este mai vechi in familie,cu mult...sotia mea a inteles ca,voi aplica legea martiala,in situatia in care ,Iustin va fi muscat....de Lord....am spus clar,il decapitez....
Dupa aproape 4 ani...am constatat ca sunt ca fratii...ca nu pot exista unu fara celalalt...


Acum vin cu intrebarea?...de ce nu aplicam si la oameni..acelasi tratament?
De ce nu vedem o rezolvare,pentru hoti...pentru criminali...pentru tradatori..sau muscatori...violatori..etc.
Chiar credeti ca toti cainii,musca oamenii pe strada....poate doar 5% o fac...
De ce nu eutanasiem si 5%....macar din violatorii nostrii...sau din criminali?
Oare suntem mai,curati sau mai cinstiti ca aceste animale...fara aparare?

14 comentarii:

  1. felicitari pt postare, e un subiect care merita dezbatut. imi pun exact aceeasi intrebare, de ce nu eutanasiem toate scursurile societatii umane? de ce alocam bani unor dejectii pe care nu le pot numi fiinte (ma refer la criminali, violatori, pedofili si toata tagma lor)? De ce alocam o suma de bani aproape (daca nu chiar) dubla pentru intretinerea unui puscarias fata de cea alocata unui copil din orfelinat?
    Pentru ca trebuie sa respectam niste dogme? Ne-am nascut cu liber arbitru, noi ne alegem modul in care ne construim, epuram, consolidam, organizam societatea. Noi trebuie sa decidem si sa actionam in sensul vietii pe care ne-o dorim.
    Prefectul sau cine o fi acest imbecil care, iata, vine cu ideea "ingenua" (ce cu siguranta se simte singura sarmana) de a epura Bucurestiul de caini, ar trebui sa-si indese in fund proiectul pe care si-a irosit si unicul neuron ce in lipsa de altceva ii facuse sinapsa cu radacina parului! S-au tapat milioane de euro pana acum pentru eradicarea problemei maidanezilor. S-au alocat fonduri babane ptr aceasta problema, dar s-au evaporat rapid transformandu-se in Mercedesuri, blanuri si Rolexuri. Maidanezii va deranjeaza domnilor? uitati-va bine-n oglinda si vedeti cine e javra!
    va multumesc stimate domn prefect, sub prefect, nu conteaza, n-am sa ma obosesc sa va retin nici numele si nici titulatura. oricum n-am sa le gasesc gravate pe vreo placuta ca sa vi le pot scuipa. Concluzia e una: SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE PROSTII CU INITIATIVA!

    RăspundețiȘtergere
  2. ;) si uite, iar revin la o mai veche postare... tara in care ne-am nascut! ce durere! e atat de trist sa vezi cum o mana de imbecili isi bat joc de noi! pedeapsa capitala ar fi nu doar binevenita ci obligatorie! as extinde inclusiv aria de aplicare, primii pe lista: politicienii.

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru jegurile societatii omenesti exista puscarii. Pentru caini solutia actuala cu sterilizare si trimiterea inapoi pe strada nu e buna. Mai ales ca de multe ori nu sunt lasati in acelasi loc de unde au fost luati. O solutie ar fi ca acesti caini sa fie prinsi si tinuti in adaposturi si/sau oferiti spre adoptie. Pe banii asociatilor pentru protectia animalelor asa cum se intampla in america si in occident si nu pe banii primariei adica ai nostri. O alta solutie e eutanasiere asa cum propune si prefectul capitalei. Ideea prefectului nu e rea. Asa cum e facuta propunerea sunt responsabilizati si cei care protesteaza pentru protectia animalelor dar nu fac nimic concret. Daca nu vor sa fie omorati sa vina sa-i adopte.
    Oricare ar fi solutia important e sa nu mai fie pe strada sau in parcuri.
    http://vlutic.blogspot.com/2010/04/cainii-vagabonzi.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Lutyk, incerc sa fac abstractie de ultima parte a postarii tale. Prima varianta este singura care ne mai spala nemernicia si ne-ar face mai umani. Cat despre jegurile societatii romanesti si nu numai, nu exista optiunea puscariei in opinia mea. Puscaria inseamna bani publici cheltuiti, adica ai mei, ai tai, ai nostri. Nu! daca totusi e sa excludem varianta pedepsei capitale, atunci exista una mult mai constructiva: munca in folosul comunitatii: i-as lua pe toti si-as face inca 5 canale Dunare- Marea Neagra cu ei, as face 10 autostrazi, as impaduri 100.000 de hectare de paduri defrisate si lista poate continua. cu toate aceste dejectii as face exact ceea ce propune prefectul lui Peste: ii evaluam, vedem care sunt cei iremediabili, irecuperabili, bolnavi psihic, agresivi si ii eutanasiem! Corect, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. de acord cu munca in folosul comunitatii. Si nu resping nici ideea pedepsei capitale. As putea spune ca din contra. As putea spune ca se potriveste tinerei noastre "democratii" care a luat nastere prin aplicarea acestei pedepse chiar in ziua de Craciun (uciderea sotilor Ceausescu). Dar in tarile asa zis civilizate se spune ca si scursurile sunt si ei tot oameni si ca din acesta cauza nu ii putem omori. Stiu! O sa zici ca si cainii sunt fiinte! Dar tot fiinte sunt si sobolanii, gandacii de bucatarie sau puricii. Si inca nu am auzit pe cineva care sa planga de mila lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. si caini care au cercei...de la cine stie ce asociatie...care a disparut cu banii....si nici macar nu a potolit animalul,dar la cercelat....nu ai vazut ...vlad'..?
    sau cand...au dat cu apa pe rotile noastre...ca este gripa aviara...?
    sau crezi ca ,acel criminal sau hot...se mai reabiliteaza?...greu de crezut...

    RăspundețiȘtergere
  7. si inca ceva: in SUA sunt eutanasiati anual peste 100.000 de caini fara stapan. Iar criteriile sunt exact aceleasi de care pomeneste si prefectul capitalei. Acolo de ce nu cracneste nimeni. De ce nu protesteaza nimeni pentru salvarea bietelor animale?

    RăspundețiȘtergere
  8. japonezii au vorba lor...sa nu ucizi nimic ce nu poti sa nasti...dar crede-ma ca nici nu intorc obrazul....cand sunt loviti...

    RăspundețiȘtergere
  9. nu protestez....esti dus...


    vreau sa se faca aceiasi dreptate....si cu oamenii....sunt adept al legii martiale...

    sa revina propunerea....pedepsei capitale..

    RăspundețiȘtergere
  10. bravo Plopule! asa te vreau!
    Lutyk, give me a break! lasa naibii demagogia ca te duc sa stai 1 an in ferentari, vorbim dupa, ok? sa vedem care va fi parerea ta in final. ai sa te rogi sa se reintroduca atat pedeapsa capitala cat si munca silnica!
    lasa-ma cu americanii. sunt o natie de degenerati! felicit totusi Texas-ul si cateva tari in care se aplica pedeapsa capitala. Atat. Continuam maine discutia baieti, acum plec. o seara linistita tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa nu intelegeti gresit. Asa cum am spus si pe blogul mei imi plac cainii. dar cu botnita si cu stapan in lesa. :) Pe mine ma intereseaza mai putin care e solutia aleasa pentru a scapa de maidanezi: tinuti in custi la zoo sau in centre speciale pentru ei sau daca sunt eutanasiati. Pe mine ma intereseaza sa dispara de pe strazi si din parcuri. Si asta nu pentru mine caci daca ies eu cu copilul afara e de ajuns sa se apropie o javra de el ca o sutez de nu se vede. Dar nevasta-mea se sperie. Si e speriat si Edy. De orice caine caci e prea mic sa faca diferenta. Au sarit de cateva ori cainii din parc sa latre si sa muste si chiar daca au fost opriti in ultimul moment de cei de la spatii verzi si nu au apucat sa muste acum e speriat ca de bombe cand vede un caine. Si intre siguranta chiar si psihica a copilului meu si viata a 100.000 de comunitari sau cati or fi in Bucuresti nu cred ca mai e nevoie sa spun ce aleg.

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu sunt de acord...eu cand ieseam afara cu Lord,ieseam pe camp....nu in parc,la copii....sunt locuri amenajate ptr caini...totul este ok...dar noaptea sunt o gramada de caini ,fara stapan...in parc...dar si drogati....care arunca siringi prin iarba...multe vietati...care trebuiesc adunate...si am mai spus,trebuie sa ne respectam ....valorile...familia

    RăspundețiȘtergere
  13. la mine in parc nu am probleme cu drogatii si cu seringile. Si crede-ma ca atunci cand Edy invata sa mearga eram cu ochii pe jos ca pe butelii.

    RăspundețiȘtergere